Růžovky vrátily do města život

24 července, 2020

Záměr pořadatelského P-TEAMU byl jasný. Spolu s VI. ročníkem Slavností růžového vína v Třebíči přinést lidem příjemný letní zážitek s vínem a propojit celé rodiny v radosti a pohodě.

Nebylo to jen tak. Nejdřív se tradiční akce přesunula kvůli nouzovým opatřením, podruhé se vypořádávala s rozmary počasí.

Na fotkách z minulého pátku svítí slunce a září úsměvy lidí všech generací, kteří se na „růžovkách“ bavili.

Děti u tvoření z písku, teenageři u stánků s hranolky, hambáči nebo zmrzlinou a dospěláci se sklenkou vína a porcí sushi v ruce. Na všech bylo znát, jak moc tento způsob rozptýlení potřebovali. Tep života sálal na každém kroku. Bylo krásné vidět venku zase ten čilý cvrkot a slyšet dětský smích.

Pro odvážné nechyběl adrenalin u stánku s chutně upravenými křupavými červy, pro opatrnější návštěvníky to byla sázka na jistotu v podobě mnohobarevných francouzských makronek. Vybírat jste mohli z celé škály gurmánských zážitků i široké nabídky vín od lokálních i vzdálenějších vinařů.

Když pak kučeravý Gerald Clark prohrábl struny, živá hudba zasáhla všechny přítomné do srdcí.

A nejen děti si mohly na závěr zažít svůj sen. Stát se na chvíli popelářem u popelářského vozu od Eskotu.

Tomu říkám program s božským načasováním, protože v 18 hodin zase začalo pršet.

Kdyby to byl jen slabý májový deštík – bohužel pršelo celou noc a navazující nadupaný sobotní program v zámeckém parku se musel zrušit.

Děkuju P-TEAMU za úžasnou příležitost fotit vaše úsměvy

Celou galerii si můžete prohlednout v této videoslideshow. Pro lepší atmošku nezapomeňte zapnout zvuk

SHARE THIS STORY