Jak jsem fotila Garden food festival v Olomouci

19 srpna, 2020

Stát se součástí festivalové rodiny P-TEAMU a fotit venkovní akce, kde lidé tráví čas spolu, je zrovna ten druh focení, který mě hodně baví. Zvlášť, když jde o festival plný chutí, jako byl GFF v Olomouci no a k tomu dostat zadání – foť, co chceš. Tak to je snad sen každého fotografa.Už jste někdy ochutnali grilovaného pštrosa? Já poprvé tady a ten teda byl!

Atmosféra žhavé soboty byla na každém pointu jiná, prodejci se předháněli, co netradičního z gurmánského světa návštěvníkům nabídnou a díky letnímu parnu byla sázka na rolovanou zmrzlinu od ROLLS BROS to pravé.

Když vám jídlo připravují před očima, je to vždy lákavá podívaná a nejinak tomu bylo v případě show s Kristinou. Moderátorské duo Nikola Čechová a Milan Peroutka ostříleně asistovalo Kristině a Ester z loňské řady MasterChefa.

Finalistka ročníku 2019 Kristina Nemčková od té doby nezahálela, stihla vydat knihu receptů UPGRADE, ve které upravila tradiční slovenská jídla své babičky do moderní podoby a plánuje se v oboru dál vzdělávat ročním studiem na gastronomické škole Le Cordon Bleu v Londýně. Klobouk dolů…

Olomouc nabídla food trucky s grilovanými specialitami, osvěžující drinky, červí pochoutky WormUP nebo třeba kulinářskou show Lukáše Neckáře z Color sushi.

Ve Fun parku, na náměstí nebo v Rozáriu, tady všude se něco dělo. Aktivity pro děti, příjemná hudba či unikátní science show s Pevností poznání.

Nejraději fotím přirozenost, život bez kostýmů a kulis. Na fotkách z venkovních akcí je něco, co nevykouzlíte v žádném ateliéru.

Až se příště na podobném festivalu potkáme, zamávejte na mě jako staří známí, protože právě společné zážitky dělají přátele.

Chcete, aby fotky z vaší akce byly výmluvnější než tisíc slov? Zachyťte pohodu, smích, radost a nečekejte až vám někdo do foťáku řekne “sýýýýr”. Jedině tak z obrázků získáte opravdovou atmosféru.

Celou fotogalerii si můžete pustit v této slideshow s hudbou

SHARE THIS STORY